Szolgáltatásaink
Képgaléria
 
Filozófia


 Hiszem, hogy a gyermekek a legnagyobb kincseink és az általunk alapított Családi Napközi is ezen a hiten alapszik. A környezet feladata, hogy olyan meleg, otthonszerű atmoszférát teremtsen gyermeke számára, melyben tanulhat és felnőhet. A gondozás, melyet nyújtunk, egy szeretetteljes irányítás, mely az egyéni igényekhez igazodik, fő szerepet játszik minden egyes gyermeknél akit nálunk helyeznek el.

 

 

Ami tőlünk várható

 

Tapasztalat, Szakszerűség:

 

Pedagógia szakos diplomával rendelkezem, gyermek és ifjuságvédelem specializáción végeztem a főiskolán, majd elvégeztem a Csecsemő és kisgyermekgondozó szakot jeles eredménnyel. Tudásomat folyamatosan frissítem. Hivatásomat sok, a gyermekgondozással kapcsolatos publikációk olvasásával is aktualizálom.

 

Korábban dolgoztam felnőttoktatásban, vigyáztam kisgyermekekre saját otthonomban. Két gyermekem van, akik szintén „minibölcsis” gyermekek voltak, ők már kisiskolásokká cseperedtek.

 Az általam kiválasztott kollégák szakirányú végzettséggel, diplomával rendelkeznek.

 Környezet:

Minden elkövettünk, hogy a Minibölcsi biztonságosságát biztosítsuk és a gyermekek számára vonzóvá tegyük. Kerítéssel körbevett kertrészünk és a kinti-benti játékterület úgy került kialakításra, hogy a gyermekeket önálló felfedezésekre, kooperatív játékra bátorítsa és arra, hogy érezzék jól magukat.

Filozófia:

Elkötelezettjei vagyunk minden gondozásunkra bízott gyermek növekedésének és fejlődésének. Magam és kollégáim választott hivatása a gyermekek gondozása, mert mi valóban törődünk velük. Törődünk szükségleteik kielégítésével - fizikai és érzelmi értelemben is - és azzal, hogy megadjuk nekik azt a szeretetet és figyelmet, melyre gyarapodásukhoz szükség van.

Fegyelmezés:

Fegyelmezésünk, amennyiben lehetséges, megelőző. Hiszünk a pozitív viselkedés dícséretében, a felelős döntéshozatal bátorításában és a logikai következményekben. Szilárd meggyőződésünk, hogy a gyermekek legjobban példákon és megbeszéléseken keresztül tanulnak. Az emberek és a tulajdon tisztelete leghatásosabban ezen módszerek által sajátítható el. Tiszta levárások és következetes megvalósítás a fegyelmezési filozófiánk sarokkövei.

Csoportméret:

Maximum hét gyermek gondozását valósítjuk meg egyszerre, így kiscsoportban dolgozunk, hogy az egyéni interakciók megvalósulhassanak. Általában különböző korú gyermekekkel foglalkozunk. Úgy gondoljuk, hogy ez előnyös abból a szempontból, hogy a fiatalabbak így tanulhatnak az idősebbektől, az idősebb gyermekek megtanulnak gondoskodni a kisebbekről és pozitív példát állítanak a fiatalabbak elé.

Megbízhatóság

Abban az esetben, ha az egyik gondozónk megbetegedne, szakképzett helyettesről gondoskodunk. Ha szabadságot tervezünk, ezt egy hónappal korábban jelezzük. Mivel gondozóinknak is szüksége van pihenésre és a saját családjukkal együtt eltöltött időre, kérjük a nyitvatartási idő betartását. Mint ahogy szülőként Ön elvárja tőlünk a megbízhatóságot, mi ugyanezt a szívességet kérjük Öntől.

Étkezések:

Naponta négyszeri étkezést biztosítunk, mely a térítési díjunkban szerepel. Az étkezések időpontja – az ebéd kivételével – rugalmasan változtatható a gyermek igényei szerint. A napi menüt kifüggesztjük hirdetőtáblánkra, így a szülő is tudja, hogy gyermeke mit fogyaszt minden nap.

Programok (kornak megfelelő tevékenységek)

-          művészetek és kézművesség

-          kinti elfoglaltságok

-          homok/vizes játékok

-          napi csendes pihenő (13.00-15.00 óra között)

-          kreatív mozgás

-          bábozás/játékok

-          zene/éneklés

-          sok szeretet és gyengéd szerető törődés

A minibölcsi – miniovi egyik legkülönlegesebb előnye az otthoni környezet rugalmassága és a tanítható pillanatok lehetősége nyugodt körülmények és időkeretek között. Programunk gyermekközpontú, felnőtt irányítással és tervezéssel megerősítve, mely értékes játéktapasztalatok lehetőségét biztosítja.

Látogatás:

A szülőket bármikor szeretettel várjuk és bátorítjuk, hogy gyermekével kellemesen érezzék magukat nálunk. Kérjük, hogy minden gyermek legalább egyszer látogasson el hozzánk mielőtt beiratkozik, hogy mind a gondozók, mind a hely ismerős legyen számára.

Nyitvatartási idő:

Gyermekek gondozását 20 hetes kortól 14 éves korig vállaljuk hétfőtől péntekig 8.00-18.00 óráig.

Referenciák:

Örömmel átadjuk azoknak az elégedett szülőknek a nevét és telefonszámát, akiknek gyermekeiről gondoskodunk. Ha bármilyen kérdése lenne, kérje a referenciákat vagy további információkat.

Amit várunk a szülőtől

Kérem kísérje érdeklődéssel programjainkat és beszéljen gyermekével az itt töltött időről.

Kérjük, hogy a megbeszélt időpontban jöjjön gyermekéért, hogy saját családunk szükségleteit is ki tudjuk elégíteni.

Értesítsen lehetőség szerint minél előbb arról, ha gyermeke nem tud jönni és kérem, az igazán beteg gyermeket tartsa otthon az ő és a mi érdekünkben is.

Gyermekek részére csereruháról, pelenkáról kell gondoskodni, melyet miden gyermeknek a saját szekrényrészében helyezünk el.

Kérem teljesítse anyagi kötelezettségeit, ahogy az a megállapodásunkban szerepel. Fenntartjuk gyermeke számára a helyet és nem tudjuk ezt a helyet más gyermekkel betölteni, ha úgy dönt, hogy más elfoglaltság miatt nem hozza el gyermekét. Ahogy minden szülőnek van fizetési kötelezettsége, úgy nekünk is vannak fix kiadásaink, melyek pontos teljesítést igényelnek. Részletes díjszabásunkat külön menüpont alatt találhatja meg.

 Cím: 1162 Budapest, Lajos u. 85.
Telefon: 70/277-5969
e-mail: minibolcsi@gmail.com